Nordic walking in de gemeente Montferland

Tijd om eens lekker actief buiten bezig te zijn?

Nordic Walking is een ideale vorm van sport, om uw uithoudingsvermogen te vergroten en is een leuke manier om verantwoord te bewegen.

Het vergroot de beweeglijkheid in uw gewrichten, zonder dat deze overbelast worden en het kan ondersteunend werken in het voorkomen van overgewicht. Het is een ideale sport om op verantwoorde wijze uw hart-longcapaciteit te verbeteren.

 

Nordic Walking, het Noordse wandelen, ontstaan in Finland, kenmerkt zich in het actief gebruiken van de armen met behulp van wandelpoles. Hierdoor wordt er tijdens het wandelen extra spierkracht gebruikt en is het wandelen vele malen effectiever. Kortom uw fitheidsniveau wordt door middel van Nordic Walking verbeterd.

 

Echter Nordic Walking biedt meer: De Internationale Nordic Walking Federatie (INWA) heeft in samenwerking met wetenschappers, medici en trainers vele onderzoeken gedaan naar de gezondheidsvoordelen welke u kunt behalen door regelmatig te "Nordic Walken".

Nordic Walking is een sport voor jong en oud en door de verschillende toepassingen van de technieken, snelheden en intensiteit, voor iedereen geschikt. Nordic Walking Nederland werkt nauw samen met de partners van de INWA en onderzoeken hebben aangetoond dat techniektrainingen zeer belangrijk zijn om de juiste gezondheidsaspecten te kunnen verkrijgen.

Nordic Walking wordt nog effectiever wanneer de juiste technieken gebruikt worden. Daarom is het van groot belang dat de cursisten zeker weten dat zij bij een gecertificeerde Nordic Walking instructeur de trainingen volgt.

 

Ook indien u gezondheidsklachten heeft is Nordic Walking de ideale mogelijkheid om te bewegen in de buitenlucht. Nordic Walking zorgt ervoor dat tijdens het wandelen de belasting op de gewrichten vermindert is dus uiterst geschikt voor alle mensen met slijtage of gewrichtsklachten.

Door de speciaal, uit koolstofcomposiet, ontwikkelde wandelpoles is de schokdemping optimaal en worden de spieren in nek, schouder en armen doorlopend aangespannen en ontspannen.

Daarnaast worden met name de rug-buik en bilspieren optimaal gebruikt, waardoor voor alle mensen met rugklachten Nordic Walking een total body work out is. Doordat vrijwel alle spieren in het lichaam optimaal gebruikt worden is het energieverbruik veel groter dan bij gewoon wandelen en is vrijwel net zo hoog als bij het joggen.

 

In Nederland worden er nu al op meer dan 200 plaatsen trainingen Nordic Walking gegeven en ook in de Gemeente Montferland kunt u hieraan deelnemen. Nordic Walking Nederland en de INWA staan garant voor kwaliteit en om dit te waarborgen zijn alle INWA gecertificeerde instructeurs opgenomen in een centraal register en moeten zij zich regelmatig bijscholen.

 

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag meer informatie of kennis maken neemt u gerust contact op met mij.

 

 

Sportieve groet,

 

Annemieke Elfring

 

Tel: 0314-662564 of 06-12380327.

Email: Annemieke Elfring