Wandelkleding

Verschillende lagen kleding houden u droog en warm. Fitheids niveau,stofwisseling en koudetolerantie zijn voor iedereen verschillend. Dit betekent dat er eigenlijk geen vast kledingadvies gegeven kan worden. Ieder moet voor zichzelf de meest comfortabele kledingcombinatie vinden, afhankelijk van de loopomstandigheden. De taak van de onderste kleding lagen is transpiratie van het lichaam op te nemen zodat het lichaam droog aanvoelt.

Hoe beter de afvoer van transpiratie hoe beter de warmte regulatie. Speciale onderkleding zoals thermokleding zijn uitstekende kledingstukken om het lichaam warm te houden.Katoen als onder kleding is niet geschikt, dit voert de transpiratie niet af en je lichaam wordt/blijft daardoor koud en nat.

Een waterdicht jack is aan te bevelen, mits dit wel goed ademt. Het doel van de buitenste kledinglaag is bescherming tegen regen en wind. De buitenste kledinglaag dient eveneens ademend te zijn en ook vocht op te kunnen nemen van de onderliggende kleding.

De buitenste kledinglaag dient ruim te zitten zodat onderkleding prettig gedragen kan worden. De mate van ventilatie van de bovenste kledinglaag moet aanpasbaar zijn.

Wie zelf eens actief Nordic Walking heeft beoefend, is er al achter gekomen. Ook bij Nordic walking is functionele kleding onontbeerlijk.